Už keď Nikon ohlásil ,že pripravujú bezzrkadlovku , tak som vedel že hneď ju kúpim keď bude v predaji. Kedže som mal Sigmu 150-600mm Sport a ešte mám Tamron 70-200mm G2 tak stále som riešil na mojej zrkadlovke Nikon D750 problém s BF ( backfocus ) a FF ( Frontfocus) . Mal som aj USB dock k týmto objektívom ale poriadne nastavenie všetkých rozsahov a vzdialenosti trvalo strašne dlho aj to nebolo na 100% . A presne toto vyriešila ohlásená novinka kedže bezzrkadlovka ostrí priamo na senzore a nie cez zrkadlo na AF module 😉

Nebudem tu vypisovať presnú špecifikáciu , na nikon stránke to je uvedené : https://www.nikon.sk/sk_SK/product/digital-cameras/mirrorless/enthusiast/z-6-camera-body#tech_specs ja by som skôr ktomu napísal svoje postrehy a skúsenosti .

Na FB alebo Instagrame mi chodia denne otázky typu :

” Je vhodná Z6 na fotenie wildlife? ”

” Ako fotí Z6 ? “

” Dá sa nafotiť nejaká letovka ? “

a veľa podobných otázok . Preto som sa rozhodol aj napísať túto mini recenziu aby som nemusel stále to isté odpisovať dookola. Asi 2 roky som fotil na zrkadlovku D750 a bol som spokojný až na vyššie napísane nedostatky. Nikon Z6 bezzrkadlovka vyriešila všetky nedostatky ktoré mne tam vadili. Prechod bol bez problémov a rýchlo som si na bezzrkadlovku zvykol .

Celý blog nájdete na WildLifeBlog.eu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *